Gotvach.bg»Съвети»Как се избистря виното?

Как се избистря виното?

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1
Как се избистря виното?
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.

Не винаги при своето спонтанно избистряне вината получават хубава бистрота. Тогава се налага бистрене. За тази цел се използват желатин, яйчен белтък или бентонит.

Малките количества вина затрудняват бистренето, защото се работи с минимални количества бистрители, за отмерването на които са необходими лабораторни везни, с каквито не разполагат домакинствата.

За целта се използват обикновените кухненски кантарчета.

Виж също защо се газира виното и как да предпазим виното от вкисване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
Общо гласували: 4
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен