Gotvach.bg»Съвети»Как се прави синапено брашно?

Как се прави синапено брашно?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94265
Как се прави синапено брашно?
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
Практичен аксесоар за вашия дом:
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
29.00 лв.

Производството на така познатата ни горчица започва и завършва със синапеното брашно. Синапеното брашно се получава от пулверизирането (или смилането) на синапените семена. Най-често използваният вид семена идват от цъфтящото растение Жълта горчица, но има и други сортове.

След като семената са смлени на синапено брашно, те могат да се смесват с други продукти, като например към 100 грама синапено брашно се добавят 100 милилитра ябълков оцет, 50 милилитра зехтин и се добавят сол, мед или захар и така се получава горчицата, която всички познаваме и почти всички обичаме.

Използването на синапено брашно като подправка обхваща хиляди години от човешката история.

С течение на времето популярността на синапеното брашно се разпространява от Близкия изток до Европа. Там не е необичайно синапеното семе да има място на масата. Семената могат да бъдат смлени бързо с помощта на обикновен хаван и пестик.

Синапено брашно може да смелите и сами вкъщи - в мощен кухненски робот, чопър или мелница за кафе и ядки.

Днес синапът се използва във вкусни ястия от риба, месо и др. по целия свят. Уникалното вкусово качество на горчицата я прави пикантна и предпочитана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен