Gotvach.bg»Съвети»Как да махнем кожата на голямо парче сьомга?

Как да махнем кожата на голямо парче сьомга?

Как да махнем кожата на голямо парче сьомга?

Чудите се как да почистите парчето сьомга от кожата и да го подготвите за печене? Техниката е много проста и лесна за научаване, от големи парчета сьомга до малки филета, този метод ще Ви бъде винаги полезен.

След като практикувате този процес няколко пъти, Вие ще се чувствате като истински професионалист.

Поставете дъската за рязане на плота, а върху нея и парчето риба, с кожата надолу. Премахнете гръбнака и големите кости с ръце или с пинцета за удобство. Ако искате да намерите и костите, които са по-дълбоко в месото, огънете филето, за да се видят, и ги премахнете. Никой не обича изненади в сьомгата на скара, но изпускането на няколко кости не е никак фатално и не бива да Ви притеснява, то е нормално.

Използвайте остър нож, за предпочитане такъв за обезкостяване, който е гъвкав, защото има най-добър ефект при проникване между месото и кожата на рибата.

За да си осигурите добър захват, докато сваляте кожата от сьомгата, направете разрез между плътта и кожата около 2.5 – 3 см. Сега можете да държите тази област, когато режете.

Ако кожата се чувства хлъзгава, увийте парче кухненска хартия около нея за по-сигурно.

Дръжте ножа под ъгъл надолу, така че да се доближите възможно най-близо до кожата. Използвайте бавни движения и прокарвайте ножа полека, докато стигнете до другия край на филето.

След като премахнете кожата, вече можете да разрежете сьомгата на парчета с желан от Вас размер и да я готвите в любимата си форма - печена сьомга на фурна, сьомга на тиган, супа със сьомга.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати