Основното правило при съчетаване на пържола с вино е, че трябва да избирате сухи червени вина – по-крехките парчета месо се съчетават с по-леки вина, докато по-мазните и по-тлъсти меса се съчетават с вина с високо съдържание на танин.
Колкото по-съобразено е съчетанието с вида на пържолата, толкова по-изтънчено и приятно ще бъде вашето гастрономическо изживяване.
Филета или флейки
Филетата са едни от най-предпочитаните видове пържоли - тяхното месо е крехко и без мазнини. Филетата и флейките могат да се приготвят на скара, във фурната или на тиган. Съчетават се добре с вино Сира.
Пържола Рибай
Една от най-богатите и вкусни пържоли. Със своето мраморно и естествено нежно месо пържолата Рибай се приготвя най-добре на гореща скара. Съчетават се добре с вино Каберне совиньон.
Филе миньон
Кадилакът на пържолите – невероятно крехки, но нежни и ароматни. Често се сервират със сосове или се подправят само със сол и черен пипер. Филе миньон се запечатва на тиган с малко мазнина. Съчетават се добре с вино Мерло.
Стек Канзас
Този вид пържола е малко по-жилава, но все пак е вкусна и крехка, когато се приготви правилно. Направете си стек Канзас в чугунен тиган или тава. Стекът се приготвя посолен, намазан само с масло. Съчетават се добре с вино Бордо или Мерло-Каберне.
Тези съчетания на вино и пържоли със сигурност са вкусни, но може и да не са перфектни за вашия вкус, тъй като всички ние имаме своите индивидуални вкусови предпочитания.
Не се страхувайте да използвате нашите препоръки като отправна точка, за да откриете своята перфектна двойка: пържола - чаша вино. Няма грешни отговори, просто се забавлявайте!
Коментари