Рибай стек е мраморно говеждо месо за приготвяне на най-добрите стекове.
Има отлични вкусови качества, говеждото месо е богато на полезни вещества, като желязо, цинк, селен, белтъчини и фосфор. То е много сочно, когато се изпече на скара, барбекю или в тиган, и това се дължи точно на тази мраморност в месото.
В повечето случаи това месо се оставя да зрее минимум 30 дни при специални условия. Уникалния вкус на Рибай стек се дължи именно на този важен процес - зреенето.
Животните за този вид пържоли биват отглеждани и хранени по специални режими, като в менюто им присъства царевица. Крайният продукт е екологично чист и няма съдържание на хормони.
Рибай е със страхотен вкус и се готви бързо. Няма нищо сложно в приготвянето му, но трябва да знаем какъв искаме да е крайният резултат - средно изпечен или по-суров стек.
Може да се приготвя и без добавяне на подправки, защото вкусът му е достатъчно наситен.
Като гарнитура към Рибай стек може да се използват картофи или царевица. За напитка към него са подходящи както вино, така и бира.
Вижте още как се правят иделаните:
- свински котлети;
- пилешки пържоли.
Коментари