Gotvach.bg»Съвети»Какво е Рибай стек?

Какво е Рибай стек?

ИскраИскра
Помощник Готвач
10526
Какво е Рибай стек?

Рибай стек е мраморно говеждо месо за приготвяне на най-добрите стекове.

Има отлични вкусови качества, говеждото месо е богато на полезни вещества, като желязо, цинк, селен, белтъчини и фосфор. То е много сочно, когато се изпече на скара, барбекю или в тиган, и това се дължи точно на тази мраморност в месото.

В повечето случаи това месо се оставя да зрее минимум 30 дни при специални условия. Уникалния вкус на Рибай стек се дължи именно на този важен процес - зреенето.

Животните за този вид пържоли биват отглеждани и хранени по специални режими, като в менюто им присъства царевица. Крайният продукт е екологично чист и няма съдържание на хормони.

Рибай е със страхотен вкус и се готви бързо. Няма нищо сложно в приготвянето му, но трябва да знаем какъв искаме да е крайният резултат - средно изпечен или по-суров стек.

Може да се приготвя и без добавяне на подправки, защото вкусът му е достатъчно наситен.

Като гарнитура към Рибай стек може да се използват картофи или царевица. За напитка към него са подходящи както вино, така и бира.

Вижте още как се правят иделаните:

- телешки пържоли;

- свински котлети;

- пилешки пържоли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати