Gotvach.bg»Съвети»Кои подправки са подходящи за мусака?

Кои подправки са подходящи за мусака?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94229884
Кои подправки са подходящи за мусака?

Мусаката без съмнение е едно от най-популярните традиционни ястия в България. Ще ви бъде трудно да намерите заведение, което да не я приготвя, или домакинство, което да не я прави редовни за вкусен обяд или вечеря.

Мусаката е запеканка, която може да бъде приготвена с печени или пържени патладжани, картофи, домати, говежда, агнешка или свинска кайма и накрая запечена отгоре с вкусна плънка от яйца, брашно, кисело мляко, сода и щипка сол.

Много хора си мислят, че приготвянето на мусаката е трудно. Това обаче е далеч от истината! Приготвянето на мусаката се свежда до няколко лесни стъпки:

- подбираме точните подправки (черен пипер, червен пипер, чубрица, босилек, магданоз, кимион, сух чесън, сух лук, сол), с които овкусяваме каймата, като докато слагаме каймата в тавата за печене, я накъсваме на малки парчета;

- подготвяме зехтин или олио;

- приготвяме патладжан, картофи, домати, глава кромид лук, като ги почистваме и нарязваме на ситно;

- поставяме горе посочените съставки в тава, покрити с вода и запичаме до готовност във фурна;

- приготвяме заливката за мусака (във вид на гъста каша), с която заливаме накрая мусаката (и я допичаме до готовност), като разбиваме яйца с кисело мляко и брашно с добавена в него сода и щипка сол.

Вижте как се прави още любмата:

- гръцка мусака;

- мусаката с ориз;

- мусака без месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати