За доста хора, които не са чували за патешки маншон и се питат какво ли означава, ще е интересно да научат!
Патешкият маншон представлява бутчето, което се намира до крилото или по-точно казано, горната част на крилото на патицата.
Обикновено патешките маншони са покрити с доста перушина, но хубавото тук е, че тя се почиства доста лесно. Също както при патешките бутчета, патешките маншони също имат мазнина. Поради тази причина, когато се готвят с ориз или картофи, е добре да се сварят предварително.
Ако бульонът стане много мазен, се охлажда и се отделя част от мазнината му. Тази мазнина, която отделихме, може да се използва при приготвяне на сортирани картофи.
От друга страна, когато патешките маншони се приготвят с кисело зеле е добре да се с готвят заедно със зелето (без предварително да се варят в отделна тенджера). В този случай мазнината идва добре като добавка в ястието.
Патешките маншони могат да се приготвят по ред начини в разнообразни рецепти като:
Коментари