Gotvach.bg»Съвети»Какво е патешки маншон?

Какво е патешки маншон?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94265

За доста хора, които не са чували за патешки маншон и се питат какво ли означава, ще е интересно да научат!

Патешкият маншон представлява бутчето, което се намира до крилото или по-точно казано, горната част на крилото на патицата.

Обикновено патешките маншони са покрити с доста перушина, но хубавото тук е, че тя се почиства доста лесно. Също както при патешките бутчета, патешките маншони също имат мазнина. Поради тази причина, когато се готвят с ориз или картофи, е добре да се сварят предварително.

Ако бульонът стане много мазен, се охлажда и се отделя част от мазнината му. Тази мазнина, която отделихме, може да се използва при приготвяне на сортирани картофи.

От друга страна, когато патешките маншони се приготвят с кисело зеле е добре да се с готвят заедно със зелето (без предварително да се варят в отделна тенджера). В този случай мазнината идва добре като добавка в ястието.

Патешките маншони могат да се приготвят по ред начини в разнообразни рецепти като:

- патешки маншони на фурна;

- патешки маншони с картофи;

- ориз с патешки маншони

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен