Gotvach.bg»Съвети»Как се прави фъстъченото масло?

Как се прави фъстъченото масло?

Как се прави фъстъченото масло?
Бамбукова правоъгълна дъска с дръжка - 39.5см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова правоъгълна дъска с дръжка - 39.5см
22.00 лв.

Фъстъченото масло е продукт, който всеки свързва с неотразимия вкус. То е подходящо за самостоятелно консумиране или като допълнение към друго ястие.

Вкусът на маслото се дължи на неговата основна съставка, а именно така познатите фъстъци, на които никой човек не може да устои.

Най-голямото предимство на фъстъченото масло е, че то може да се приготви изцяло в домашни условия, при това бързо и лесно.

Ето как се приготвя фъстъчено масло

За целта са ви необходими около 200 г фъстъци, 1 ч.л. сол и 2 с.л. олио.

Приблизително ще се нуждаете от 80 минути за приготвянето на маслото, като 60 минути отделяте за печенето на фъстъците, около 10 минути за тяхното белене и още 10 за тяхното пюриране.

Първата стъпка от приготвянето е изпичането на самите фъстъци, които трябва предварително да навлажните, посолите и разбъркате. След това ги поставяте в предварително загрята фурна на 150 °C, като ги изпичате в продължение на час.

Ако търсите по-лесен вариант, то тогава можете да използвате вече изпечени фъстъци или изпържени такива.

Когато фъстъците изстинат, ги обелете и ги смелете в блендер с малко олио. Когато разбиете фъстъченото масло до гладка смес, то е готово. За допълнителен вкус можете да добавите други съставки или аромати като ванилия или мед.

А приготвеното фъстъчено масло може да използвате за направата на още вкусотии като:

- сладки с фъстъчено масло;

- десерти с фъстъчено масло;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен