Фъстъченото масло е продукт, който всеки свързва с неотразимия вкус. То е подходящо за самостоятелно консумиране или като допълнение към друго ястие.
Вкусът на маслото се дължи на неговата основна съставка, а именно така познатите фъстъци, на които никой човек не може да устои.
Най-голямото предимство на фъстъченото масло е, че то може да се приготви изцяло в домашни условия, при това бързо и лесно.
Ето как се приготвя фъстъчено масло
За целта са ви необходими около 200 г фъстъци, 1 ч.л. сол и 2 с.л. олио.
Приблизително ще се нуждаете от 80 минути за приготвянето на маслото, като 60 минути отделяте за печенето на фъстъците, около 10 минути за тяхното белене и още 10 за тяхното пюриране.
Първата стъпка от приготвянето е изпичането на самите фъстъци, които трябва предварително да навлажните, посолите и разбъркате. След това ги поставяте в предварително загрята фурна на 150 °C, като ги изпичате в продължение на час.
Ако търсите по-лесен вариант, то тогава можете да използвате вече изпечени фъстъци или изпържени такива.
Когато фъстъците изстинат, ги обелете и ги смелете в блендер с малко олио. Когато разбиете фъстъченото масло до гладка смес, то е готово. За допълнителен вкус можете да добавите други съставки или аромати като ванилия или мед.
А приготвеното фъстъчено масло може да използвате за направата на още вкусотии като:
- сладки с фъстъчено масло;
Коментари