Gotvach.bg»Съвети»Как се пържат патладжани, без да поемат много мазнина?

Как се пържат патладжани, без да поемат много мазнина?

Как се пържат патладжани, без да поемат много мазнина?
Преносима помощна бамбукова маса
Практичен аксесоар за вашия дом:
Преносима помощна бамбукова маса
70.00 лв.

Ако обичате да хапвате патладжани, но не обичате прекалено мазна храна, то този съвет е за вас. Ще споделим с вас как да пържите патладжани, без да се напояват с много мазнина. Така, освен че ще се храните една идея по-здравословно, ще спестите и от скъпото напоследък олио.

Важното при пърженето на патладжани е да направите специална панировка.

- Първото нещо, което трябва да направите, е да нарежете патладжаните. Хубаво е да нарежете патладжана на еднакви парчета, за да могат всички те да се сготвят по едно и също време;

- След това патладжаните трябва да се посолят и да се оставят за 15-тина минути, преди да се панират. Така ще премахнете излишната течност и горчивината на патладжана;

- Преди да започнете да пържите патладжаните, трябва много добре да ги оваляте в брашно и после в яйце, което сте разбъркали с малко сол. По този начин патладжаните стават по-вкусни и се спестява много мазнина;

- Панировката "пречи" на мазнината да се абсорбира от патладжана. Те остават хрупкави и много вкусни и олиото може да се ползва отново.

За да не стават патладжаните мазни, може да пуснете в тигана за пърженето няколко бобени зърна или да посолите олиото. Така може да сте сигурни, че ще имате хрупкави патладжани без много базнина.

А с вече готовите пържени патладжани може да направите вкусна гръцка мусака или имамбаялдъ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен