Ако обичате да хапвате патладжани, но не обичате прекалено мазна храна, то този съвет е за вас. Ще споделим с вас как да пържите патладжани, без да се напояват с много мазнина. Така, освен че ще се храните една идея по-здравословно, ще спестите и от скъпото напоследък олио.
Важното при пърженето на патладжани е да направите специална панировка.
- Първото нещо, което трябва да направите, е да нарежете патладжаните. Хубаво е да нарежете патладжана на еднакви парчета, за да могат всички те да се сготвят по едно и също време;
- След това патладжаните трябва да се посолят и да се оставят за 15-тина минути, преди да се панират. Така ще премахнете излишната течност и горчивината на патладжана;
- Преди да започнете да пържите патладжаните, трябва много добре да ги оваляте в брашно и после в яйце, което сте разбъркали с малко сол. По този начин патладжаните стават по-вкусни и се спестява много мазнина;
- Панировката "пречи" на мазнината да се абсорбира от патладжана. Те остават хрупкави и много вкусни и олиото може да се ползва отново.
За да не стават патладжаните мазни, може да пуснете в тигана за пърженето няколко бобени зърна или да посолите олиото. Така може да сте сигурни, че ще имате хрупкави патладжани без много базнина.
А с вече готовите пържени патладжани може да направите вкусна гръцка мусака или имамбаялдъ.
Коментари