Gotvach.bg»Съвети»Какво представлява виенският шницел?

Какво представлява виенският шницел?

Какво представлява виенският шницел?

Шницелът е традиционно кулинарно предложение, идващо от европейските региони. Класическата рецепта за това ястие включва кайма или месо и панировка. То е лесно за приготвяне, а същевременно отличаващо се със своите вкусови предимства.

Широко известен и любим на мнозина е виенският шницел. Това е разновидност на традиционната рецепта за шницел, която се отличава с минимални особености.

Какво е характерно за виенския шницел

Названието на този вид шницел се заражда в края на 19 век, тъй като за родина на приготвяне на това ястие се определя именно град Виена. Всъщност още от 18 век се споменава за ястие с телешко, начукано месо, което се овалва в галета.

Виенският шницел се приема за ястие, което може да се приготви единствено с телешко месо. Това е особеност, отличителна само за този вид шницел.

Класическият шницел може да се приготви и от свинско месо. Във виенската кухня обаче позволяват шницелът да се определя като виенски само когато рецептата е с телешко накълцано месо.

Друг характерен белег на виенския шницел е, че неговата големина трябва да излиза малко извън чинията за сервиране. Освен това панировката трябва да бъде с по-въздушна текстура, а не да прилепва плътно по месото.

Още една особеност е, че е прието виенският шницел да се сервира, като предварително е поръсен с лимонов сок.

Към него задължително се добавя гарнитура от зелена салата, картофена салата и салата от краставици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати