Gotvach.bg»Съвети»Как се готви едамаме?

Как се готви едамаме?

Как се готви едамаме?

Един от най-известните тропически продукти, навлизащи все по-широко в параметрите на съвременната кухня, е едамамето. Това е младо зърно от соя, което още не е втвърдено и се намира в шушулката.

Едамамето предлага редица ценни ползи за организма, от които лечение на сърдечни проблеми, облекчаване на депресивни състояние, улеснено отслабване, спомагане при репродуктивни проблеми и др.

Соевото зърно намира и широко приложение в здравословните режими и е благоприятно за сваляне на теглото.

Ето обаче как да си сготвите едамаме:

Едамамето предлага различни методи за своето приготвяне.

- Задушаване

Можете да задушите едамамето, като в подходящ съд налеете около 1 см вода и я изчакате да се загрее. След това поставяте едамамето във врящата вода и покривате съда. Ако поставените соеви зърна са пресни, то задушете за около 10 минути, а ако са замразени – само за няколко минути.

- Варене

Добавяте прясното едамаме в съд с вряща посолена вода. За сваряване на прясното едамаме ви трябват 1-2 минути, а за замразеното – 5-6 минути. След това изцеждате и изплаквате шушулките с хладна вода.

- В микровълнова фурна

Поставяте замразеното едамаме в купа, която поливате с вода. Покривате я, след което я слагате в микровълновата за около 3 минути. Преди да продължите приготвянето с него, е препоръчително да го оставите да се охлади;

- Изпичане

Трябва да загреете тигана на висока температура, а след това да добавите едамамето и да намалите на умерена топлина. Оставяте шушулките да се готвят, докато леко се овъглят, след това ги завъртате и овъглявате отново.

Едамамето е подходящо за:

- Бобени салати;

- Веганска закуска;

- Добавка към ястия с ориз;

- Добавка към зелени салати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати