Готвенето у дома почти винаги включва месо в менюто. То играе централна роля в почти всяка рецепта за основно ястие, затова неговото присъствие в кухнята е безценно.
Тъй като месото е често срещана фигура в кулинарията, то е от съществено значение да сте наясно не само с особеностите на неговото приготвяне, но и с условията за правилното му съхранение.
Пилешкото месо е едно от най-лесните за приготвяне. Независимо от това има конкретни особености, когато искате да го съхранявате пиле в хладилник след готвене.
Как и колко издържа пилешкото месо в хладилник
Независимо дали ще съхранявате сурово или готвено пилешко месо, то е добре да го нарежете преди поставяне в хладилника. Друго важно условие е да направите разликата между фризер и хладилник.
Фризерът предполага доста по-ниски температури, при което замразеното месо може да престоява до месеци – около 6-8. При хладилника обаче сготвеното пилешко месо издържа средно около 3-4 дни.
Важно е и какво е месото – ако е прясно, то издържа по-малко дни, отколкото от предварително размразеното. Още една ключова особеност е да поставяте пилешкото месо винаги на долния рафт от хладилника.
Също така страхотен начин за запазване на сготвеното пилешко месо, без да се налага да го охладявате в хладилник, е да го консервирате в пиле буркани. Така с месеци можете да има напълно годно за консумация сготвено месо.
С вашето правилни съхранено пилешко може да приготвите за цялото семейство:
- пилешки хапки;
- пълнено пиле.
Коментари