Gotvach.bg»Съвети»Какво значи топло пушена?

Какво значи топло пушена?

Диана ИвановаДиана Иванова
Новак
2716723
Какво значи топло пушена?

Топло пушен хранителен продукт (напр. топло пушена риба) е продукт, обработен по технологията на топлото (горещото) опушване. Тази технология е вид бърза топлинна обработка на продуктите с дим, придавайки им опушен вкус и подобрявайки вкуса им.

По време на горещо опушване продуктът е изложен на дим с температура от 45 до 120 °C. Продължителността на пушенето е само няколко часа. Понякога е достатъчен 1 час.

Предимства на топлото пушене

- бързина;

- простота (препоръчително е да започнете с горещо пушене за всички начинаещи);

- продуктите могат да се консумират почти веднага;

- не е необходим димогенератор, достатъчна е обикновена пушилня.

- по време на горещо пушене продуктите не изсъхват и остават сочни, тъй като цялата влага се запазва.

Недостатъци на топлото пушене

- поради излагане на дим с висока температура всички полезни вещества се убиват в оригиналния продукт;

- повече канцерогени влизат в продукта (въпреки че това до голяма степен зависи от използвания материал за дим).

При метода на топлото пушене на храната крайният продукт придобива не само характерен опушен аромат, но и има доста дълъг срок на годност. Топлото пушене е един от най-често срещаните видове пушене, тъй като ви позволява да получите бърз резултат.

По време на горещо пушене продуктите не се дехидратират, колкото е възможно повече, и са добре наситени със собствена мазнина, в резултат на което готовите продукти се отличават с достатъчна сочност.

Въз основа на такива пушени продукти можете да готвите много вкусни и безглутенови ястия, питателни салати и закуски като бутерки например.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати