Gotvach.bg»Съвети»Как да затискаме киселото зеле?

Как да затискаме киселото зеле?

Как да затискаме киселото зеле?

Ако сте си направили кисело зеле и искате да го затиснете, но не знаете как, то тук ще ви обясним.

Най-добре е то да бъде затиснато киселото зеле с морска сол, хрян, царевица, може да се сложи и червено цвекло.

Преди да сложите зелето в бидона, той трябва да бъде много добре измит и дезинфекциран.

След като зелето се сложи, то може да бъде затиснато с гранитен или мраморен камък. А за да не пусне камъкът никакви следи по киселото зеле, се прави венец от лозова пръчка.

Ако времето е много студено, киселото зеле е готово след месец. Ако е топло обаче, е готово за 3 седмици.

За овкусяване на зелето могат да се сложат зелени домати, корнишони, моркови или чушки.

Могат да бъдат добавени и няколко скилидки чесън или стар лук.

Зелето може да бъде сложено да ферментира както цяло, така и нарязано.

Нарязаното зеле се използва за вкусно свинско със зеле, а цялото зеле се използва за направата на вкусни зелеви сарми.

Вече знаете как о с какво се затиска киселото зеле. Пожелаваме ви успех и винаги вкусно кисело зеле.

Надяваме се, че сме били полезни и че ще има с какво да сготвите коледната капама.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати