Gotvach.bg»Съвети»Как да използваме кокосов орех?

Как да използваме кокосов орех?

Как да използваме кокосов орех?

Кокосът е плод, който има формата на орех и се добива от растението кокосова палма. За разлика от названията на повечето плодове, то за названието кокос е характерно, че идва от португалския език и означава маймуна.

Кокосът е средно голям плод със зелен цвят, като във вътрешността си съдържа ядлива ядка – копра, както и течност – кокосова вода.

След като кокосовият орех бива открит и култивиран от човека, то започват да се изследват и установяват неговите полезни свойства.

Оказва се, че кокосът е плод с ценни качества, които допринасят в хранително-вкусовата индустрия.

Начини, по които да използвате кокосовия орех

Изкуство с кокосов орех

Кокосовите орехи притежават отличителни вкусови и хранителни свойства, но също така имат завидни физически характеристики. Те изпъкват като изключително екзотични и красиви плодове, които могат да се използват в различни занаятчийски изкуства. Такъв пример е скулптурата от кокосов орех.

Строителство с кокосов орех

Изненада или не, кокосовият орех има всички необходими качества, за да служи като строителен материал. Класически пример е Кокосовият дворец на бившия филипински президент Фердинанд Маркос.

Изработка на съдове от кокосов орех

Кокосовият орех намира широко приложение в съвременния свят като естествен и природосъобразен материал за производство на съдове. Особено популярен пример днес са купичките и приборите, изготвени от кокосов орех.

Напитки с кокос

Кокосовият орех може да служи и като основна съставка за производството на алкохол, като такъв пример е кокосовата водка. Тя е традиционна алкохолна напитка, произвеждана във Филипините.

Няма как да пропуснем и да ви предложим най-вкусната форма от употребата на кокос - кокосови сладкиши, кокоски и кокосови бонбони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати