Препечените филийки, намазани с тънък слой масло, са класическа закуска за мнозина от нас. Това означава, че имаме под ръка тостер, който за нула време да препече филийките до златиста коричка.
На какво да правим, ако не разполагаме с тостер или тостерът се развали? Тогава на помощ ни се притича добрата стара готварска печка в чиято фурна бързо и лесно можем да препечем филийки.
Филийките, намазани с масло или без, се подреждат една до друга в тава, която се поставя на възможно най-висока позиция. След това се включва инфрачервеният грил или горните реотани на печката и се запича до готовност.
По желание може да обърнете филийките, за да ги запечете за кратко и от другата страна. След това поднесете препечените на фурна филийки, гарнирани със сирене, домашно сладко от зелени смокини и др. по избор.
Коментари