Добре приготвените пържоли, поднесени с подходяща гарнитура, са истинска наслада за небцето, на която малцина почитатели на месните вкусотии могат да устоят. За да направите хубави пържоли, без значение от агнешко, телешко или свинско месо, те трябва да са добре подправени и овкусени.
Първото, което трябва да направите, е да начукате пържолите. Най-често приготвяни са свинските пържоли, затова ще им обърнем специално внимание. Посолете и ги обтрийте с черен пипер. Оставете ги да престоят в хладилник за 1-2 часа, като за по-добър вкус можете да сложите резени лук между тях. Към пържолите може да добавяте подправки като риган, мащерка, кимион, розмарин, босилек, майорана, естрагон. За да усетите все пак вкусът на месото, не е хубаво да използвате твърде много подправки.
Овкусените пържоли се пекат на фурна или грил тиган. Може да ги залеете с малко вино и олио. Чесънът също много добре ще допълни вкуса на пържолите. Освен чесън и черен пипер, в пържолите може да втриете и соев сос.
Пържолите стават най-вкусни, ако се мариноват. Една много сполучлива марината включва чесън, соев сос, черен пипер, лимонов сок, кимион, магданоз и олио. Пържолите могат да се овкусяват и с чубрица. Ако пък сте сред феновете на по-екзотичните вкусове, може да ги мариновате с куркума, индийско орехче, черен пипер, зехтин и малко лимонова трева.
Коментари