Gotvach.bg»Съвети»Как се реже пъстърва за пържене?

Как се реже пъстърва за пържене?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Администратор
243
Как се реже пъстърва за пържене?
Преносима помощна бамбукова маса
Практичен аксесоар за вашия дом:
Преносима помощна бамбукова маса
70.00 лв.

Пъстървата е много предпочитана риба у нас, защото е вкусна, полезна и лесно се открива. Тя няма много кости, приготвя се бързо и по много начини. Ако искате да си направите пържена пъстърва, преди това трябва да я почистите.

Винаги избирайте прясна риба, която се познава по очите – те трябва да са свежи, а не хлътнали и мътни. Люспите трябва да са блестящи, а хрилете да са розови или червени – с времето само потъмняват. Прясното месо на пъстървата е еластично, а като натиснете с пръст в корема на рибата, вдлъбнатината трябва да се оправи веднага.

Пъстървата може да се приготви пържена по два начина – да се остави цяла или да се филетира и полученото филе да се изпържи. Ако ще пържите пъстървата цяла, не е необходимо да я режете, само трябва да махнете главата ѝ.

Вътрешностите и обаче задължително се махат. Разпорете корема ѝ, махнете ги и много добре измийте цялата риба. След това я подсушете и пристъпете към кулинарна обработка.

Ако пък искате да изпържите филе от рибата, трябва да я филетирате. Това става, след като се почистили вътрешностите ѝ. Хванете остър нож и с внимателен хоризонтален разрез отделете едното филе в посока от опашката към главата. Махнете костите от второто филе, отрежете главата и опашката.

Вижте и някои идеи за това как можете да си приготвите пъстърва: Пъстърва на грил фурна, Пъстърва с печурки и Пъстърва с пикантен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 3
50
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен