Gotvach.bg»Съвети»Как да нарежем баклавата на ромбоиди?

Как да нарежем баклавата на ромбоиди?

MarianeMariane
Джедай
254955
Как да нарежем баклавата на ромбоиди?

Вкусно приготвената баклава гали небцето и направо се топи в устата, без значение дали е нарязана на ромбоиди, на квадратчета, на триъгълници или има неправилна форма. Но има домакини, които са перфекционисти във всяко едно отношение и държат готовата баклава да бъде поднесена в красива ромбоидна форма, от която лесно могат да оформят цвете.

Нарязването на баклавата на ромбоиди може да звучи като ракетно инженерство, но всъщност не е толкова трудно, особено с помощта на компютър, снимки, обяснения и малко тренировки. Важно е да отбележим, че нарязването се прави още докато баклавата е сурова, непосредствено преди да я сложите в печката.

Най-красиво и лесно става нарязването на баклавата на ромбоиди, когато тя е приготвена в кръгла тава. С помощта на остър нож направете два разреза, които се пресичат в средата на тавата, открай до край, така че да получите четири равни парчета (четвъртинки).

След това разполовете всяко парче, като направите разрез от центъра към стените на тавата. Следва и най-трудната част, която най-лесно може да се обърка.

Леко отделете всяка от осминките баклава една от друга. Върху всяка осминка направете 4-5 успоредни на основния разрез от дясната страна разрези. Сега направете същия на брой разрези, следвайки линията на лявата стена на осминката.

Повторете процедурата и с останалите осминки. С изненада ще откриете, че тавата ви с баклава придобива образа на чудно цвете и пред очите ви чудодейно се оформят красиви ромбоиди, които само до самите стени на тавата се превръщат в триъгълници.

Подобен е начинът за нарязване на ромбоиди и когато приготвяте баклава в правоъгълна тава. Лесни и вкусни рецепти за баклава, гръцка баклава или баклава Роси може да намерите на нашата страница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен