Gotvach.bg»Съвети»Как да направим шоколадовата панделка за торта?

Как да направим шоколадовата панделка за торта?

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
15272k
Как да направим шоколадовата панделка за торта?

За да направите шоколадова панделка за торта, първо, трябва да изрежете от ацетатно фолио лентички с различна дължина и ширина, зависи от това какъв размер панделка бихте искали да направите.

Най-добрият вариант: ширината на големите лентички е около 3 см, а на малките е 1.5 см. Що се отнася до дължината, най-добре е 15 - 20 см.

Ако нямате ацетатно фолио, можете да използвате найлонови папки от книжарницата, които лесно се огъват, или хартия за печене.

Що се отнася до броя на лентички, зависи от размера на декорацията. Ето защо се съобразете с размера на тортата, която ще декорирате. Обикновено се правят 11-20 броя + резервни 2-3 броя.

След като лентичките са готови, трябва да стопите около 150-200 г шоколада на водна баня.

Шоколада можете да вземете всякакъв: тъмен, млечен или бял, също така можете да смесите различните цветове. Ако използвате бял шоколад, тогава към него можете да добавите сладкарски бои.

След това с помощта на четка или шпатула, както ви е удобно, равномерно намажете лентичката с шоколада и веднага вдигнете я нагоре, за да получите гладките ръбове. Оставете за 1-2 минути, докато шоколадът леко се втвърди. Прегънете лентичката, за да образува примка, слепете краищата и закрепете с щипка. Шоколадът трябва да бъде вътрешният слой, а фолиото - външният.

Направете това с всичките лентички и ги оставете за да се втвърдят.

Отстранете внимателно фолиото, намажете мястото, където ще е панделката, с около 1 с.л. от разтопения шоколад и започнете да сглобявате.

Първият слой от 6-8 примки подредете в кръг, отново намажете центъра с разтопения шоколад и прикрепете останалите примки, потапяйки ги в разтопения шоколад.

Шоколадовата панделка за торта е готова, само я оставете да се втвърди.

Вижте още:

- Как се правят ягоди в шоколад;

- Как да си направим шоколадови капки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 4
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати