Gotvach.bg»Съвети»С каква мазнина се готви при кето диета?

С каква мазнина се готви при кето диета?

Венета НиколоваВенета Николова
Помощник Готвач
109
С каква мазнина се готви при кето диета?

При кето диета е важно да изберете мазнини, които са в съответствие с принципите на диетата, която обикновено включва консумация на големи количества здравословни мазнини, умерени протеини и минимални въглехидрати.

Ето някои препоръчителни мазнини за готвене на кето диета:

Кокосово масло при кето диета

Съдържа средноверижни триглицериди (MCTs), които могат лесно да се превърнат в кетони, което го прави отличен избор за кето диета. Има висока точка на дим, което го прави подходящ за различни методи на готвене.

Зехтин при кето диета

Зехтинът екстра върджин е основен продукт в много здравословни диети, включително кето диетата. То е богато на мононенаситени мазнини и има ниска точка на дим, така че е най-добре да се използва за готвене на ниска до средна топлина или като завършващо масло в салати и дресинги.

Масло от авокадо при при кето диета

Това масло е богато на мононенаситени мазнини и има висока точка на дим, което го прави подходящо за готвене при по-високи температури. Освен това има мек вкус, който работи добре в много рецепти.

Гхи при кето диета

Избистреното масло или гхи е друг отличен вариант за готвене с кето. Прави се чрез нагряване на масло, за да се отстранят млечните твърди частици, оставяйки чиста маслена мазнина. Гхи има висока точка на дим и придава богат, маслен вкус на ястията.

Животински мазнини при кето диета

Мазнини, получени от животни, като сланина, свинска мас и лой могат да се използват за готвене на кето диета. Те са с високо съдържание на наситени мазнини и имат умерена до висока точка на дим, което ги прави подходящи за различни методи на готвене.

Важно е да се отбележи, че въпреки че тези мазнини са подходящи за кето диета, контролът на порциите все още е важен. Мазнините са калорични, така че внимавайте за общия си прием на мазнини, за да сте сигурни, че отговаряте на целите си за калории и макронутриенти.

Не забравяйте да дадете приоритет на здравословните мазнини пред нездравословните опции като трансмазнини или силно преработени растителни масла, които често се срещат в преработени и пържени храни.

Включете разнообразие от мазнини в диетата си, за да осигурите добър баланс на хранителните вещества. Както винаги, консултацията със здравен специалист или регистриран диетолог може да предостави персонализирани насоки за вашите специфични хранителни нужди.

Вижте още:

- Какво е кетоза;

- Разрешена ли е киноа при кето диета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати