Орехите са вкусно лакомство, което често се консумира печено. За целта обаче трябва да можете да премахнете черупките на орехите, и то без досадните малки частици, които искат да ви счупят някой зъб.
И така, нека видим как се чистят орехи?
Първата стъпка е да обелите ореха от зелената външна обвивка (ползвайте гумени ръкавици, защото трайно оцветява кожата йодът).
След което поставете почистения орех в отделна посуда. Обелените орехи изсипете върху работната повърхност на висока купчина. Всеки орех се минава по повърхността с чиста телена четка, за да се отстранят остатъците от външната обвивка.
Почистените орехи поставете на редове върху картон. Оставете малко разстояние между всеки орех, както и разстояние около външната страна на картоненото парче, за да можете да прикрепите мрежа.
Преместете картона - с почистените орехи върху него, на слънчево място. Оставете орехите да изсъхнат за три до четири дни.
Поставете изсушените орехи в кофа. Изхвърлете картона. Поставете орехите на хладно и сухо място за пет до шест седмици преди употреба.
Счупете черупката на орехите с чук или трошачка за ядки, след минаване на това време, за да проверите структурата на ядката. Уверете се, че ядката е хрупкава, а не гумена.
Съхранявайте орехите в пластмасови контейнери или торбички за съхранение.
Вижте също и:
Коментари