Gotvach.bg»Съвети»Как се съхранява брашното?

Как се съхранява брашното?

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
15272k
Как се съхранява брашното?

Брашното е универсален продукт, от който се приготвят много ястия - от печива до сосове. Брашното обаче може да бъде нападнато от различни вредители като насекоми.

Следователно правилното съхранение на брашното играе важна роля за запазването на този важен продукт.

Брашното се съхранява най-добре на сухо място при около 18 °C, тъй като влагата и топлината могат да причинят мухъл.

За да се запази брашното в добро състояние, се препоръчва да се съхранява в запечатана опаковка или контейнер, за да се предотврати навлизането на въздух и влага.

Контейнерът трябва да е чист и сух. Ако купувате брашно в хартиен плик, препоръчително е да го прехвърлите в буркан или пластмасов контейнер.

Също така е необходимо да се избягва съхраняването на брашно в близост до храни, които могат да предават миризми - като лук или подправки. Съхранявайте брашното отделно от тези продукти, за да избегнете абсорбирането на миризми.

Важно е периодично да проверявате брашното за признаци на разваляне като насекоми, мухъл или неприятни миризми. Ако забележите признаци на разваляне, препоръчително е да изхвърлите брашното и да измиете контейнера, преди да го използвате повторно.

Ако имате голямо количество брашно, най-добре е да го разделите на няколко малки части, за да сведете до минимум шанса да развалите цялото брашно наведнъж.

Вижте още:

- Кое е най-доброто брашно за пица;

- Брашното от лимец съдържа ли глутен;

- Колко брашно трябва за един хляб?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати