Gotvach.bg»Съвети»Какво е малц и за какво се използва

Какво е малц и за какво се използва

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
15082386
Какво е малц и за какво се използва

Малцът представлява суровина, която се състои от специално обработавано зърно, обикновено ечемик или жито, което се намачква, намачква и след това се суши при специални условия на сушене.

Този процес стимулира зърната да прорастат и да произвеждат ензими, които разграждат някои от неполезните съставки в зърната и по този начин ги превръщат в захари.

Малцът се използва широко в пивоварната индустрия като основна съставка за производството на бира и други.

Бирата е любимо питите в много части на света. Малцът е от изключително значение за качеството ѝ.

Ензимите в малца превръщат неполезните захароподобни компоненти на зърното в захари, които дрождите могат да ферментират, за да произведат алкохол и по този начин да дадат характерен вкус на бирата.

Този процес се нарича майтап и е от съществено значение за производството на бира.

Пивоварите имат изградени традиции в производството на различни видове бира. Стремежът към получаването на висококачествени продукти изисква висококачествени материали за производство. Малцът се използва и в производството на уиски и в някои видове хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати