Малцът представлява суровина, която се състои от специално обработавано зърно, обикновено ечемик или жито, което се намачква, намачква и след това се суши при специални условия на сушене.
Този процес стимулира зърната да прорастат и да произвеждат ензими, които разграждат някои от неполезните съставки в зърната и по този начин ги превръщат в захари.
Малцът се използва широко в пивоварната индустрия като основна съставка за производството на бира и други.
Бирата е любимо питите в много части на света. Малцът е от изключително значение за качеството ѝ.
Ензимите в малца превръщат неполезните захароподобни компоненти на зърното в захари, които дрождите могат да ферментират, за да произведат алкохол и по този начин да дадат характерен вкус на бирата.
Този процес се нарича майтап и е от съществено значение за производството на бира.
Пивоварите имат изградени традиции в производството на различни видове бира. Стремежът към получаването на висококачествени продукти изисква висококачествени материали за производство. Малцът се използва и в производството на уиски и в някои видове хляб.
Коментари