Gotvach.bg»Съвети»Как да си направим сирена бурата?

Как да си направим сирена бурата?

Как да си направим сирена бурата?

Сиренето Бурата е емблематичен символ в италианската кулинария. Този вид сирене се отлчиава със специфичен мек и лек вкус и разтапяща се текстура.

То е меко, кремообразно и има специфичен процес на производство, което го прави характерно и вкусно.

Сиренето Бурата е предпочитано сирене в италианската кухня и се използва в разнообразни ястия. То предлага богат и уникален вкусов профил, който добавя специфичен вкус и свежест към широка гама от ястия, правейки го популярен избор за любители на италианската кухня и гурме.

Сиренето Бурата се прави от мляко на крави или биволица, което се смесва с масло и други млечни продукти. След това сместа се обработва и формира във формата на сфера. Вътре в нея се добавя капка масло или маслиново масло, което прави сиренето кремообразно и меко в центъра.

Как да си направите сирена бурата у дома

Сиренета Бурата са изключително вкусни, но процесът по приготвянето им може да изисква определени умения и специални съставки.

Необходими съставки за Бурата

2 литра краве мляко (предпочитано да е непастьоризирано)

1/4 чаена чаша закваска за сирене или 1/4 таблетка сирене фермент

1/4 чаена чаша вода при стайна температура

1/4 чаена чаша маслиново масло или сметана

Сол

Начин на приготвяне на Бурата

Загрейте млякото до 37-38 градуса Целзий и поддържайте точна температура. Добавете закваската за сирене или ферментиралото сирене във водата и разтворете добре. Смесете разтворения фермент с млякото и разбъркайте добре. Оставете да почива от 30 минути до час, докато се появят кристали от сирене във водата.

След като се образуват кристали, изсипете маслиновото масло или сметаната върху сгъстеното мляко, след което разбъркайте добре. Използвайте лъжица, за да изрежете на кубчета сиренето от сгъстеното мляко. Оставете сиренето да се дренира в чист кърпа или сито за около 30-60 минути. Накрая го прехвърлете го в контейнер и го охладете в хладилника за няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати