От всички начини, по които готвим царевица, никой не е по-подценяван от печенето.
Варенето на царевица е типичният метод. И все пак печенето на царевица във фурната е като отключване на скритата ѝ сладост и земен вкус.
В крайна сметка печенето е идеално за готвене на царевица във фурната, когато трябва да се готви в голямо количество, докато се приготвя друга храна.
- Печене на царевица в обвивката ѝ. Всичко, което трябва да се направи, е да се отрежат нишките в горната част на всеки кочан и да се поставят кочаните, върху решетката на фурната. Обвивката ще изсъхне и ще се отдръпне. Крайният резултат е едва доловимо сладък и по-малко сладникав от печенето на царевицата без обвивката вкус. Направата ѝ отнема около 30 минути.
- Печене на царевица без обвивка ѝ. Печенето на обикновени, обелени кочани царевица във фурната създава най-сладката царевица. Но също така царевицата става по-суха. Така че е добре да се консумира царевицата с много масло или кремообразен сос. Направата ѝ отнема около 25 минути;
- Печене на царевица във фолио (с масло). Царевицата се обелва, увива се във фолио, намазва се с масло и се пече, докато омекне. Печената царевица е готова за около 30 минути.
Печената царевица се нуждае от малко повече масло, сол и може би черен пипер.
Коментари