Gotvach.bg»Съвети»Как се оформят пирожки?

Как се оформят пирожки?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
942651k
Как се оформят пирожки?
Снимка: Yordanka Kovacheva

Пирожките са идеално леснопреносимо ястие, подходящо за пикници и всякакви летни мероприятия!

За да се направи тестото за пирожки, в голяма купа се смесват брашно, мая и сол.

Добавят се растително масло и вода, като се разбърква до гладкост.

Намазва се тестото с малко растително масло и се поставя обратно в купата. Покрива се с влажна кухненска кърпа, като се оставя на топло да втаса за около 30-60 минути.

След като тестото удвои обема си, се изважда, върху леко набрашнена повърхност и се омесва на гладка топка - 1-2 минути. Леко се сплесква топката тесто на диск и се разделя примерно на 12 равни части, както се реже пица.

Всяка част се разточва на гладка топка.

За да се направят домашните пирожки, във всяка разточена топка тесто се поставя плънка по желание в центъра и се прегъва тестото на две. Притискат се краищата на тестото, за да се запечатат добре, образувайки полумесец.

Всяка оформена пирожка се пържи в сгорещено олио до златист загар.

Поставят се пирожките, върху кухненска хартия, за да се попие мазнината.

Консумират се топли!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати