Gotvach.bg»Съвети»Какви подправки се слагат на свинско със зеле?

Какви подправки се слагат на свинско със зеле?

Свинското със зеле е любимо ястие на много българи. Може да се приготви както с прясно, така и с кисело зеле. По принцип е зимно ястие, но може да се приготвя и по всяко време на годината.

Всяка домакиня има свой прочит на ястието и добавя подправки по свой вкус.

В класическата рецепта обаче се използват няколко определени подправки:

- дафинов лист;

- черен пипер, който може да е както на зърна, така и смлян;

- червен пипер;

- чубрица;

- ако зелето е прясно, може да се добавят и пресни домати, такива от консерва, така и домашна лютеница, които ще обогатят още повече вкуса на ястието;

- Можете да добавите и домашно приготвен бульон, вместо вода. Ако предпочитате да не запечатвате месото, може да го сварите заедно с люспи лук, дръжки магданоз, моркови, които ще придадат още по-добър вкус на ястието;

За да стане още по-вкусно свинското със зеле, е добре първо да се запечата месото, а след това да се задушат зеленчуците, които са лук и морков, за да може да оберат частиците месо, останали в тенджерата или тигана.

Каквито и подправки на свинското със зеле да сложите, най-важно е да не забравите най-важната: щипка любов.

Вижте още подходящи подправки за кайма?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен