Свинското със зеле е любимо ястие на много българи. Може да се приготви както с прясно, така и с кисело зеле. По принцип е зимно ястие, но може да се приготвя и по всяко време на годината.
Всяка домакиня има свой прочит на ястието и добавя подправки по свой вкус.
В класическата рецепта обаче се използват няколко определени подправки:
- дафинов лист;
- черен пипер, който може да е както на зърна, така и смлян;
- червен пипер;
- чубрица;
- ако зелето е прясно, може да се добавят и пресни домати, такива от консерва, така и домашна лютеница, които ще обогатят още повече вкуса на ястието;
- Можете да добавите и домашно приготвен бульон, вместо вода. Ако предпочитате да не запечатвате месото, може да го сварите заедно с люспи лук, дръжки магданоз, моркови, които ще придадат още по-добър вкус на ястието;
За да стане още по-вкусно свинското със зеле, е добре първо да се запечата месото, а след това да се задушат зеленчуците, които са лук и морков, за да може да оберат частиците месо, останали в тенджерата или тигана.
Каквито и подправки на свинското със зеле да сложите, най-важно е да не забравите най-важната: щипка любов.
Вижте още подходящи подправки за кайма?
Коментари