Gotvach.bg»Съвети»Колко време издържат откъснати кочани царевица

Колко време издържат откъснати кочани царевица

Колко време издържат откъснати кочани царевица
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
22.00 лв.

Откъснатите кочани царевица могат да издържат различно време в зависимост от начина на съхранение:

Царевица при стайна температура

Ако царевицата се съхранява на стайна температура, тя обикновено започва да губи своята сладост и свежест в рамките на 1-2 дни. Скорбялата в зърната започва да се превръща в захари, което променя вкуса ѝ.

Царевица в хладилник

При правилно съхранение в хладилник, царевицата може да издържи до 5-7 дни. За да запазите свежестта й, е добре кочаните да се увият в пластмасова обвивка или да се поставят в запечатващ се плик.

Замразена царевица

Ако искате да съхраните царевицата за по-дълго време, можете да я замразите. Преди това се препоръчва бланширане (леко варене за няколко минути), след което царевицата може да издържи до 8-12 месеца във фризера без значителна загуба на качество.

С времето качеството на откъснатата царевица се влошава, като основните промени са свързани със загуба на сладост, хрупкавост и свежест на зърната.

Ако планирате да консумирате царевицата в рамките на няколко дни, съхранението в хладилник е най-добрият вариант за запазване на вкусовите качества.

Замразяването е отличен метод за дългосрочно съхранение, особено ако имате голямо количество царевица и не можете да я изконсумирате веднага.

Все пак за най-добро вкусово преживяване препоръчително е царевицата да се консумира възможно най-бързо след откъсване, когато е в пиково състояние на свежест.

Вижте също съветите за вкусна печена царевица, както и хранителния състав на царевицата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен