Gotvach.bg»Съвети»Колко време издържат откъснати кочани царевица

Колко време издържат откъснати кочани царевица

Колко време издържат откъснати кочани царевица

Откъснатите кочани царевица могат да издържат различно време в зависимост от начина на съхранение:

Царевица при стайна температура

Ако царевицата се съхранява на стайна температура, тя обикновено започва да губи своята сладост и свежест в рамките на 1-2 дни. Скорбялата в зърната започва да се превръща в захари, което променя вкуса ѝ.

Царевица в хладилник

При правилно съхранение в хладилник, царевицата може да издържи до 5-7 дни. За да запазите свежестта й, е добре кочаните да се увият в пластмасова обвивка или да се поставят в запечатващ се плик.

Замразена царевица

Ако искате да съхраните царевицата за по-дълго време, можете да я замразите. Преди това се препоръчва бланширане (леко варене за няколко минути), след което царевицата може да издържи до 8-12 месеца във фризера без значителна загуба на качество.

С времето качеството на откъснатата царевица се влошава, като основните промени са свързани със загуба на сладост, хрупкавост и свежест на зърната.

Ако планирате да консумирате царевицата в рамките на няколко дни, съхранението в хладилник е най-добрият вариант за запазване на вкусовите качества.

Замразяването е отличен метод за дългосрочно съхранение, особено ако имате голямо количество царевица и не можете да я изконсумирате веднага.

Все пак за най-добро вкусово преживяване препоръчително е царевицата да се консумира възможно най-бързо след откъсване, когато е в пиково състояние на свежест.

Вижте също съветите за вкусна печена царевица, както и хранителния състав на царевицата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен