Gotvach.bg»Съвети»В какви ястия да използваме Горгонзола?

В какви ястия да използваме Горгонзола?

JuliyaJuliya
Гуру
1756
В какви ястия да използваме Горгонзола?

Горгонзола е италианско синьо сирене, което се произвежда основно в регионите Ломбардия и Пиемонт. Вкусът на Горгонзола може да варира от мек и кремообразен до по-остър и пикантен, в зависимост от времето на узряване.

Паста с Горгонзола

Можете да приготвите кремообразен сос за паста, като разтопите сиренето с малко сметана. Пастата, като талиатели или фетучини, идеално се съчетава с този сос.

Пица с Горгонзола

Сиренето придава уникален вкус на пицата.

Салати

Нарязаното сирене Горгонзола може да се добави в салати заедно с рукола, груша или грейпфрут и орехи.

Сосове за месни ястия

Горгонзола ще придаде изключително богат и леко пикантен вкус на месото.

Картофено пюре с Горгонзола

Това е отличен гарнитур към месо или риба.

Десерти с Горгонзола

Въпреки че сиренето е солено, то може да се използва и в десерти:

- печени круши с Горгонзола и мед,

- Горгонзола с шоколадови десерти като шоколадови торти или мусове,

- Горгонзола с орехи и сладко от смокини или други плодове,

- тартове с Горгонзола и плодове (малини, къпини, ябълки).

Сиренето Горгонзола е перфектен избор, ако искате да добавите малко пикантност и кремообразност към ястията си.

Вижте още за производството на Горгонзола.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен