Gotvach.bg»Съвети»Какво да правим с остатъчния квас?

Какво да правим с остатъчния квас?

Какво да правим с остатъчния квас?

Ако редовно правите хляб с квас, вероятно често се чудите как да използвате остатъците при подхранването му. Вместо да ги изхвърляте, ето няколко страхотни идеи как да ги превърнете в вкусни и полезни храни!

Ето пет идеи за използване на остатъчния квас.

Палачинки с квас

Една от най-популярните употреби на остатъчния квас е в палачинките. Той придава приятен леко кисел вкус и пухкава текстура.

Изпечете на загрят тиган с малко мазнина.

Поднесете със сироп, плодове или кисело мляко.

Крекери с квас

Тези хрупкави крекери са идеални за здравословна закуска или като добавка към супи и сирена.

Мъфини

Добавянето на квас към мъфините ги прави меки и ароматни.

Смесете мокрите и сухите съставки.

Разпределете във формички за мъфини.

Пица

Остатъчният квас може да обогати тестото за пица, като му придаде леко ферментирал вкус.

Кекс с квас

Този кекс става изключително сочен и ароматен.

Остатъчният квас е ценна съставка, която може да се използва в най-различни рецепти – от палачинки и мъфини, до пица и крекери. Вместо да го изхвърляте, експериментирайте с тези идеи и се насладете на вкусни домашни печива!

Вижте още защо хлябът с квас в по-здравослвен избор, както и как се прави италиански квас Lievito madre.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен