gotvach.bg»Съвети»Как да съхранявам лешници?

Как да съхранявам лешници?

MarianeMariane
Джедай
2559575k
Как да съхранявам лешници?

Лешниците са едни от най-вкусните ядки, независимо дали ще ги хапнем сурови или добре препечени и осолени. Те са чудесно мезе за някои видове алкохолни напитки, намират широко приложение в кулинарията и дори народната медицина.

Плодовете на леската се предлагат в търговската мрежа в няколко различни варианти - с или без черупки, обелени или с мъхестата зелена покривка, натурални ядки, сухо печени и печени в мазнина с допълнителна сол.

Препоръчително е да купувате обработени лешници само във вакуумирани опаковки, бурани или кутии, тъй като на тях ясно са обозначени датите на пакетиране и срока на годност. След отваряне консумирайте веднага или съхранявайте в хладилник ден-два.

Суровите, необработени обелени лешници, могат да се съхраняват до 1 седмица в хладилник, без да изгубят от вкусовите си качества. След това те съхнат и стават горчиви.

Необелените лешници може да съхранявате в подходящи кутии, пликове или буркани на сухо и студено място за срок от 1 месец. Ако ги съхранявате в хладилник, могат да престоят там до 4 месеца, а замразени във фризер са годни за консумация 1 година.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
никога не съм оставяла лешници във фризер ,за първи път чувам това - интересно
1
0