Как лесно да оправим пресолената манджа

Как лесно да оправим пресолената манджа

Как лесно да оправим пресолената манджа

На всекиго може да му се случи да изпусне солницата в манджата или супата, която приготвя. В защита на готвачите от всички страни сме длъжни да отбележим, че и не всяка сол соли еднакво, та да пресоли яденето може дори и Джейми Оливър.

Въпросът, който вълнува всички, е как да оправим пресолената манджа и да си хапнем вкусничко.

Един от най-лесните варианти за оправяне на пресолена манджа е, като се добави малко фиде или макарони към гозбата, ако това е възможно. В случай, че добавянето на паста не е подходящо, може да се добавят зеленчуци.

За предпочитане е да добавите картофи или ориз, защото те поемат най-много сол. След като ги добавите, трябва пресолената манджа да кипне и да поври 10-ина минути с тях, за да усвоят солта.

При добавянето на зеленчуците е добре да нарежете картофите на едро, за да може по-лесно след това да ги отстраните от ястието. Оризът е хубаво да поставите в подходяща платнена торбичка, която след това да извадите от вече обезсоленото ястие.

Ако сте изпуснали солницата в супата, може да се опитате да отнемете част от солта с помощта на 1-2 белтъка. Просто сложете белтъците във врялата супа, и когато се пресекат, ги отстранете с лъжица.

Бабите ни, които също се е случвало да пресолят боб в гърне, предлагат една друга хитрост.

Те слагат в гозбата платнена торбичка, в която са мушнали крайче пълнозърнест хляб. Оставят я в яденето за десетина минути, и след това я вадят.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати