Мъфините са много вкусен и лесен за приготвяне десерт, но за да станат още по-апетитни и хубави, е най-добре да се залеят с глазура. Съществуват много видове глазури, ние ще се спрем на най-лесните и подходящи за приготвяне.
Една от най-приготвяните глазури е белтъчната глазура. За нея са ви необходими 2 белтъка, 3 с.л. лимонов сок, 1 ванилийка и 130 г захар. Разбийте белтъците с миксер в съд на водна баня. След като се образува пяна, постепенно добавете захарта, ванилията, а накрая и лимоновия сок.
Увеличете оборотите на миксера и разбивате до получаването на гъст крем. Шприцовайте глазурата и я намажете върху охладените мъфини. По желание може да поръсите със захарни пръчици.
Друга много хубава глазура и стандартна глазура за мъфини е шоколадовата глазура. За нея са ви необходими около 150 г хубав шоколад, 2/3 ч.ч. пудра захар, 60 г масло и 1 с.л. сметана.
Разтопете шоколада със сметаната и маслото на слаб котлон. Добавете пудрата захар и разбъркайте. Намажете мъфините с тази глазура. И двете глазури са много успешни и в същото време се приготвят лесно. С тях мъфините ще станат още по-вкусни.
Вижте и няколко неустоими рецепти за мъфини: Мраморни мъфини, Мини кокосови мъфини и Мъфини с парченца шоколад.
Коментари