Трудно ще намерите дете, което да не обича кюфтета и картофки, колкото и диетолози и специалисти да отричат пържените храни. Истината е, че кюфтетата и кебапчетата отдавна не са просто част от нашата кухня, а много повече от това.
Добрите кулинари знаят, че когато приготвят специалитети с кайма, като руло Стефани, любимия ни специалитет с кайма или лазаня с кайма и сос Бешамел, е за предпочитане да се вземе кайма, която не е предварително овкусена, за да може да я подправим по наш вкус.
Каймата, която представлява смляно месо от един или няколко вида животни, може да бъде овкусена с най-различни подправки спрямо вкуса на тези, които ще консумират готовото ястие с кайма. Какви подправки се слагат на каймата обаче?
Стандартно в Българската кухня каймата се овкусява със сол, черен пипер, чубрица, бахар, магданоз или джоджен.
Разбира се, може спокойно да добавите към каймата малко кимион, а ако сте от онези смели експериментатори в кухнята, които не се боят да опитват нови вкусове, аромати и комбинации, то ви предлагаме да опитате да освкусите каймата с къри, куркума, дори риган и салвия.
И ако някога ви се отдаде възможност да опитате кюфтенца с канела като уникалните кюфтета Кадън Буду, ви съветваме да не се колебаете, защото сме чували, че били с вълшебен вкус и аромат.
Коментари