Няма човек, който да не му се напълни устата със слюнка само при мисълта за пухкави и сочни пържени кюфтенца, придружени със свежа салатка и добре изстудена бира.
Има десетки рецепти за приготвянето на перфектната кайма за кюфтета, като те се различават основно по подправките, с които се овкусяват, както и някои други дреболии.
Но има едно общо нещо между тях и то е, че във всяка рецепта за приготвянето на вкусна кайма за кюфтета фигурират яйца.
Защо се слагат яйца в каймата и каква е тяхната функция.
Всъщност яйцата имат много отговорна функция и без тях едва ли ще може да се насладите на перфектните пържени кюфтета.
Именно яйцето е онзи елемент, който осигурява спойката между останалите съставки - мляно месо, хляб,галета и др.
Без яйца в каймата омесените кюфтенца ще се разпаднат в процеса на кулинарна обработка. Затова не забравяйте - независимо коя рецепта за пържени кюфтенца ще си изберете, задължително слагайте по 1 яйце на всеки 500 г мляно месо.
Ако обичате да готвите с кайма, опитайте нашите рецепти за кюфтета на фурна, вкусно руло Стефани или класическите кюфтета по чирпански, които можете да си приготвите в домашни условия.
Виж също как се сгъстява каймата и как се овкусява кайма.
Коментари