Как да си направим юфка за закуска?

Как да си направим юфка за закуска?
Снимка: gotvach.bg

Юфката представлява тестен продукт, който намира широко приложение в кулинарията. Юфката е традиционен български продукт, въпреки че на пазара у нас могат да се намерят и други продукти под това име - китайска юфка, оризова юфка и различни видове макаронена паста.

Тук е моментът да уточним, че юфката и макароните са два различни продукта, произведени по различни технологии и не бива да се бъркат един с друг.

За голяма част от българите вкусът на юфката ги връща към хубавите моменти на детството. В близкото минало, а на много места и днес бабите продължават да приготвят за внуците си често за закуска юфка.

Но точно как да си направим юфка за закуска?

Има различни закуска, които да си направим от юфка, ние ще ви предложим най-популярните и вкусни.

Най-лесната закуска с юфка е просто да я сварите с малко прясно мляко или вода и малко олио. Отгоре може да я поръсите със сирене, захар или мед. Всеки я обича поднесена по различен начин. Предимството на тази рецепта е, че може да я направи всеки. Хем лесна, хем бърза и вкусна закуска.

Ако обаче проявим въображение можем да приготвим и други закуски с юфка, като Сладкиш с юфка, юфка с мляко и яйца на фурна, млечна баница с юфка, крем карамел с юфка и много други.

Юфката е подходяща за употреба, както от малки, така и от големи. Закуска, приготвена с юфка, ще ви държи сити няколко часа. А вкусът ь е неповторим. Този вкус определено ще ви върне в спомените да онези незабравими бабини закуски.

Рейтинг

3.5
Общо 2 гласували
5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати