Gotvach.bg»Съвети»Защо захаринът е вреден?

Защо захаринът е вреден?

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
8532492
Защо захаринът е вреден?

Лекарите са на мнение, че изкуствените подсладители, в това число и захаринът, са опасни за нашето тяло. Това е така, защото изкуствените подсладители нарушават обмяната на веществата.

Захаринът е изкуствен подсладител, предпочитан от хората, спазващи хранителен режим и целящи да отслабнат. Захаринът няма енергийна стойност. Той е диетичен продукт и не се усвоява от организма.

Вкусът на захарина е сладък и стимулира апетита. Ако искате да отслабнете, е добре да успеете да се въздържите да си похапвате повечко. Захаринът стимулира апетитът за сладичко.

Изкуствените подсладители, един от който е захаринът, съдържат Е - та. Всички знаем колко вредни са те за организма.

Захаринът е триста пъти по-сладък от захарта. Той не се усвоява от организма, което води до натрупването му в организма. Като друг недостатък може да посочим наличието на метален привкус.

Хората много често използват захарин, за да отслабнат, но в дългосрочен план се наблюдава повишаване на теглото, защото в тялото протичат редица процеси, които не сме предвидили.

Според много учени захаринът е канцерогенен и предизвиква проблеми със стомаха. Захаринът може да предизвика жлъчна криза и редица други здравословни проблеми.

Не консумирайте на гладно напитки, съдържащи захарин, за да нямате проблеми със стомаха. Добре е с тези напитки да хапвате храна, богата на въглехидрати. Например можете да комбинирате напитки със захарин и да похапвате хляб или макарони.

Въпреки че вредите от захаринът не са потвърдени на сто процента, в някои страни захаринът е забранен за консумация. В други страни има специални предупреждения въхру етикетите на храните и напитките, съдържащи захарин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати