Как лесно и бързо се белят бадеми?

Как лесно и бързо се белят бадеми?
Снимка: gotvach.bg

Бадемите са ядки с много висока хранителна стойност. Подобно на останалите ядки и бадемите са богати на редица витамини и минерали, като витамин Е,на калций, фосфор, желязо. магнезий, цинк, селен, мед и ниацин.

Бадемите също така притежават доказани лечебни качества и заедно с добрия им вкус, се нареждат на едно от първите места на най-консумираните ядки.

Бадемите могат да се консумират както сурови, така и печени.

Бадемите успешно влизат в състава на храните препоръчани при диети и балансирано хранене. Използват се като съставка в много кулинарни рецепти. Някои от тези рецепти изискват те да са белени. А най-лесният и бърз начин да се сдобием с белени бадеми е като ги бланшираме.

За целта се слага съд с вода на котлона. След като водата заври, вътре се пускат бадемите за около една-две минути. След това се изваждат с помощта на цедка или решетъчна лъжица. Всеки един бадем се претърква между пръстите, при което люспата му се отделя изключително лесно.

Обелените бадеми се поставят върху салфетка, за да им се отнеме влагата, след което вече са готови за използване в избраната рецепта.

Другият вариант е накисването им в студена вода за една нощ. На сутринта те са готови за отстраняване на люспата им. Въпрос на предпочитания кой вариант ще изберем.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати