Въпреки непрестанните дискусии относно съдържанието на кренвиршите, те се смятат за хранителни продукти, произведени от фино мляно месо и различни по вид подправки.
В състава си те могат да съдържат повече от един вид месо, както и различни подправки или зеленчуци.
Срокът им на годност в хладилник е около 5 дни, но ако по някаква причина сте се запазили с по-голямо количество, сигурно се питате могат ли да се замразяват кренвирши.
Най-удачният начин за по-дългото им съхранение е да се замразят. В търговската мрежа кренвиршите се продават в найлонова или целофанова обвивка, която помага за запазването на вкусовите качества на продукта до момента на консумация.
При замразяване на кренвиршите е необходимо това да се прави без да бъде отстранявана обвивката им, в противен случай след размразяването им, вкусът им ще бъде променен и то в негативен аспект.
Замразени с найлоновата обвивка, дори и след замразяване и размразяване, кренвиршите няма да са променили вкуса, вида или формата си.
Така кренвиршите ще може да бъдат съхранени за по-дълъг период от време и отново ще могат да бъдат консумирани по всевъзможни начини - за директна консумация, за приготвяне на сандвичи и ястия или за направата на пици.
Ако попадате в групата на любителите на кренвирши, то тогава непременно опитайте любимите на малки и големи пълнени кренвирши, с вкус като от едно време.
Коментари