Как да почистваме месинг?

Как да почистваме месинг?

Предметите от месинг са доста красиви и придават на дома привлекателност и изтънченост, която обаче доста се притъпява с възрастта, защото месингът има свойството да трупа патина.

С годините месингът потъмнява, позеленява и дори може да почернее на места. Тогава как можем да върнем блясъка на приборите от месинг с помощта на подръчни средства.

Най-лесно това може да стане с помощта на половинка лимон, потопен в сол. Под въздействието на киселините, съдържащи се в лимона, нечистотиите ще се размекнат, а абразивното действие на солта ще върне предишния блясък на месинга.

Ефикасно може да почистите месинг и с помощта на сода за хляб, от който са приготвите паста за почистване. Трябват ви сода бикарбонат и малко вода, от които да приготвите нежна паста. Паста за почистване на месинг може да приготвите и от равни части сол, брашно и оцет.

В специализираните магазини за домашни потреби и битова химия се предлагат промишлени препарати за почистване на месинг на основата на амоняк и други разтворители, с които трябва да се работи изключително внимателно в домашни условия.

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати