Няма нищо по-мило от това да зарадваш любимите си хора с купчина палачинки за закуска.
Приготвянето на палачинки не е толкова сложна работа, но се изискват някои важни тънкости.
Предлагам ви моите тънкости, с които винаги получавам страхотни палачинки.
1. Винаги пресявайте брашното, преди да забъркате сместа си за палачинки. Така тестото ще придобие достатъчно въздух, с което ще се получат страхотни леки и пухкави палачинки;
2. Използвайте яйца със стайна температура;
3. Винаги добавяйте много малко масълце в сместа за палачинки. Така със сигурност палачинките ви няма да залепнат. Но внимавайте, маслото или олиото наистина да е много малко, иначе палачинките ви ще станат мазни;
4. Използвайте подходящ тиган. Палачинките се получават страхотно в чугунен тиган, тъй като температурата се разпределя равномерно;
5. Винаги омазнявайте тигана преди пържене. И използвайте дървени кухненски прибори за обръщане на палачинките. Така те няма да се счупят;
6. Палачинките се пържат в силно загрят тиган. Внимавайте огънят да не е твърде силен, но не и твърде слаб.
След тези стъпки, ще си имате наистина вкусни палачинки, които не залепват и са гарантирано вкусни.
Коментари