Крем Карамелът е класика в десертите и е любимо лакомство на малки и големи. Приготвя се от захар, яйца, прясно мляко и ванилия. На пръв поглед прости продукти, които заблуждават, че и рецептата е лесна, но всъщност доста хора се оплакват, че винаги нещо им куца и крем карамелът не е както трябва.
Това е, защото десертът има тънкости. Перфектният крем карамел има изцяло хомогенна и кремообразна текстура, не трябва да има никакви шупли и това е проблемът на повечето хора, тъй като толкова гладка текстура е трудна за постигане.
Има обаче и друг също толкова важен проблем, с който много хора се затрудняват - залепването на крем карамела по формичките.
Доста е досадно, тъкмо си мислиш, че си изпълнил всички инструкции перфектно и накрая откриваш, че крем карамелът е залепнал. Истината е, че този проблем има доста лесно решение.
Често залепването става поради слагане на твърде много захар. Ако слагате повече от 1 ч.л. на купичка, е много възможно карамелът да залепне. Ако сложите по малко ще забележите как всичко си остава течно.
Също възможно е да залепва, ако го консумирате твърде рано, например веднага след като в готов, тъй като е добре десертът да се остави известно време, за да се отпусне.
За да сте сигурни, че правите крем карамела както трябва, следвайте нашите рецепти за крем карамел или опитайте този перфектен крем карамел без грешка.
Прочети също на колко градуса се пече крем карамел и какво да направите, ако крем карамелът пуска вода.
Коментари