Имате телешка глава и не знаете как да я изпечете?
Направата ѝ не е толкова сложна, колкото звучи.
Можете да си изберете от тези два варианта:
1. За да изпечете телешката глава, предварително трябва да бъде сварена в подсолена вода за около 1 час. След което се прехвърля на предварително намазнена тава. Препоръчвам увиването му във фолио по време на печене, тъй като тогава месото ще стане още по-крехко. След което фолиото се премахва и се изпича до златиста коричка. Задушаването във фолио може да е за 30 минути.
В предварително намазнената тава, когато поставяте телешката глава, можете да наредите и зеленчуци - гъби, картофи, моркови или каквото душа ви поиска.
2. Телешката глава може да се изпече и в шкембе.
За да изпечете телешката глава по този начин, трябва да изчистите много добре шкембето и телешката глава, след което ги разтрийте със сол и черен пипер.
В тиган запържете глава лук и морков, добавете кайма. С тази смес ще бъде запълнена устната кухина и празнините около нея. Сложете телешката глава в шкембето и зашийте. Задължително се слага на намазнен огнеупорен съд или в тесто.
Така приготвената телешка глава се изпича най-добре на много слаба фурна цяла нощ.
Независимо как ще го изпечете, телешката глава е изключително вкусна и си заслужава да бъде сготвена и хапната с удоволствие.
Коментари