Gotvach.bg»Съвети»Как се съхранява втасало тесто?

Как се съхранява втасало тесто?

Има си лесен начин да съхраним втасалото тесто. Дори и само да е замесено, не е нужно да се оставя на топло и да чакате часове, докато удвой обема си.

Намазва се найлонов плик с олио, поставя се замесеното тесто, отгоре се намазва с олио и се връзва отгоре да няма въздух. Поставя се в хладилника на най-долния рафт, като се оставя да има място да втаса.

Замесено от вечерта, се оставя в хладилника за една нощ. На сутринта го извадете и оставете да се отпусне. После се оформя на питка, мекици, пици и каквото си пожелаете.

Този метод е изпитан и е много лесно да се приготви сутрин тестени закуски със замесено от вечерта и оставено в хладилника тесто - така нареченото хладилно тесто.

За жалост може да се съхрани само 3 дни, после губи своята еластичност и по-добре не правете нищо с него. Може да втаса и после в торба или найлонов плик да се остави във фризера. Изважда се и оставяме да се размрази, става меко и с него се работи лесно.

Може да се съхрани и в купа, отгоре се покрива с домакинско прозрачно фолио и оставяме на хладно. За ваше улеснение разделете тестото на две или три топки, изважда се една топка и с нея приготвяте пица, а останалото остава на хладно.

Във фризера трайността му се увеличава и може да остане там за 6 месеца.

Добрата домакиня си има своя рецепта за любимо тесто. Има специална рецепта за така нареченото хладилно тесто, което издържа за 7 дни в хладилника. Рецепта може да откриете в сайта на Готвач.бг. След този срок тестото губи своите вкусови качества, така че работете с него, докато е в срок.

Ако спазвате тези съвети, ще имате винаги вкусни погачи и закуски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати