Мангото е тропически плод, богат на бета-каротин. Плодът е богат на витамини от групата В, на витамин С, калии, желязо и много други полезни вещества за организма.
Мангото има свойството на антиоксидант и помага при редица болести.
Плодът се счита за деликатес. Вътрешността му е сладка и много сочна. Тя има вкус на различни плодове едновременно - банан, диня, прасковата и лимон.
За да обелите манго, можете да използвате класическия начин с нож, но това е трудничко, защото плодът и много сочен.
Има и един много лесен и хитър начин да обелите манго. Това става с помощта на остър нож и чаша. Прави се по следният начин:
- първо измийте добре плода и подсушете;
- разрежете плода с остър нож по дължина;
- притиснете плода към отвора на чашата, така че обелката да остане от външната страна на чашата, а плодът - от вътрешната страна.
С този бърз и лесен начин на белене мангото остава на две половинки, без да е изгубил сока си и без да е нарушена цялостта на половинките. При този метод на белене използвате ръба на чашата като белачка.
Ако имате нужда от допълнителна нагледна информация, можете да потърсите клипчета онлайн.
Коментари