В днешното модерно време има много изобретателски технологии за премахване на костилките от черешите. Има създадени специални различни уреди, които улесняват живота ни. Дори и за най-елементарното като обезкостяване на череши.
Днес ще ви запознаем с друг метод, за който не е нужно да ходите до магазина и да си купувате уреди, които само да заемат място в кухнята, а да ги използвате два пъти в годината. Трябва да бъдем креативни и да не заемаме мястото си с ненужни вещи, които могат да бъдат заменени лесно с подръчни материали.
Ако се замислим какво имаме в кухнята като уреди и посуда, според мен всяка домакиня може да изреди поне три неща, които ползва изключително рядко, но действително ги има, а ползата от тях е минимална. Именно и заради това са създадени кухненските роботи - да спестяват място и да улесняват всяка домакиня.
А сега към метода за обезкостяване на череши. За него са ви нужни само един брой стъклено шише с широчина на гърлото, колкото да влезе една костилка. Подходящи са всички бирени шишета, както и винените.
Също така ще ни е нужна сламка, по възможност от по-качествените, които са по-твърди, за да не се огъват при натиска. Изплакнете добре гърлото на шишето, за да не придава миризмата от съхраняваната напитка в него черешите.
По този начин може да се премахват костилките и на вишни. За целта са ни нужни добре узрели череши, но не прекалено, които са меки, изчистете ги от дръжките им. Достатъчно е костилката да се отделя лесно от месестата част.
Поставете черешата върху гърлото на шишето със дупката от дружката нагоре. Със сламаката натиснете в дупката, докато сламката не избута костилката, която ще падне в бутилката. Извадете сламката от черешата и сте готови с първата череша, а така продължете с нужното ви количество обезкостени череши.
Коментари