Как се прави плънка за баница?

Как се прави плънка за баница?
Снимка: gotvach.bg

Баницата е любимо ястие, което присъства на всяка българска трапеза, а за това не ни е нужен празник. Обичаме баницата да се приготвя както с повод, така и без.

Традиционната баница се прави със хубаво сирене, но в наши дни можем са експериментираме по толкова много начини и да използваме фантазията си в толкова много направления, за да създадем своя уникална и неповторима плънка за баницата. Днес обаче ще си говорим за класическата баница, която нашите баби приготвят от едно време.

Задължително корите трябва да са поляти с масло, преди да им се сложи плънката. То обикновено се разтопява и корите се поливат в течното му състояние.

Плънката за баница се прави от хубаво маслено сирене, което се натрошава в удобен за нас съд и към него се добавят няколко яйца в зависимост от това колко голяма баница ще приготвяме, колко сирене искаме да сложим в баницата.

Повечето рецепти за баница препоръчват и газираната вода като съставка, защото тя насища пространствата, в които има останал въздух, с въглероден диоксит и помага на баницата да стане пухкава при печене.

Разбира се класическата плънка не бива да ви ограничава да експериментирате.

Можете да изпробвате хиляди рецепти от gotvach.bg, защото имаме стотици варианти на плънката за баница, която ни е така любима.

Не забравяйте, че след като е готова баницата, е хубаво тя да се напръска леко с вода, за да стане мека и пухкава, след като отдъхне.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати