gotvach.bg»Съвети»Как да се отървем от мухите вкъщи?

Как да се отървем от мухите вкъщи?

Как да се отървем от мухите вкъщи?

Всички обичаме лятото, но заедно с него идват и досадните мухи.Те са нежелани гости в дома ни, защото са преносители на болести и зарази. Това може да навреди сериозно на здравето на цялото ни семейство.

Ако се питате как да се отървете от мухите, ще ви дам няколко съвета. В аптеките продават инсектициди, но те не са най-доброто решение, това е химия и често тези препарати са опасни за здравето ни.

Направете капан за мухи - нужни са найлонова торба и вода. Пълни се торбичка с вода и се поставя на стратегическо място, над маса, до прозорец или в кухнята. Това ще ги прогони, защото се смята, че отражението на светлината върху водната повърхност влияе зле на досадните мухи.

Ако няма ефект, опитайте с нова примамка. В буркан си сипва 4 пръста оцет, капва се 10 капки веро за съдове и пълним с 4 пръста вода. Тази смес се поставя на масата и мухите се привличат от аромата на верото, падат във водата и така се спасявате от тях.

Още един капан за мухи е този, който може да видите на снимката горе. Напълнете буркан с малко захар и лимонов сок, отгоре плътно поставете фуния с лек отвор отдолу, колкото да влезе муха - излизането сериозно ще я затрудни.

Добре е да знаете и още няколко ефектни начина за справяне с мухи. Те са натурални и са дори полезни за нас хората - това са подправките.

Канелата е една от тях - мухите на обичат този аромат. Купете си свещ с аромат на канела и няма да ви досаждат, защото не я харесват.

Друг вид подправка е дафиновия лист. Ако имате дръвче в саксия, сложете в къщи и готово. Дори да нямате, може да ползвате и сухи листа или букет от клонки с листа от дафинов лист.

Друга полезна подправка, която гони мухите, е босилекът - той има умението да прогонва мухите с аромата си.Сложете клонки босилек като вазичка и готово. Освен че ще гони мухите, той ще освежи и дома ви.

Ако не харесвате този аромат, може да го замените с мента или лавандула - те също гонят досадниците.

Успех и спокойно лято без мухи!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати