Кускусът представлява малки сушени тестени зрънца, които преди консумация трябва да се сварят. Кускусът принадлежи към групата на тестените изделия.
Обикновено той се приготвя по специална технология от твърда пшеница или от пшеничен грис. В някои райони може да бъде намерен кускус, приготвен от смлян ечемик или просо.
Подобно на останалите изсушени тестени изделия и кускусът е годен за употреба 1 година от датата на производство.
Този срок трябва да бъде отбелязан ясно и недвусмислено на опаковката му. Обаче подобно на останалите видове изсушена паста при правилно съхранение може да го употребите и след този срок.
Разбира се, преди да пристъпите към варене, трябва да го разгледате внимателно, за да се уверите, че в него не са се завъдили вредители. Добре е и да го подушите за неприятна миризма и др.
Веднъж сварен от него можете са направите вкусна Салата от кускус или Кускус със зеленчуци
Коментари